Met een unit meerdere ruimtes koelen

Multisplit airco

Veel mensen denken dat je met een airco voor iedere ruimte een binnen en buitenunit moet hebben. Gelukkig is dit niet waar, je kunt met een multisplit airco meerdere ruimtes koelen en verwarmen. Het is namelijk mogelijk om meerdere binnenunits aan te sluiten op een enkele buitenunit, dit betekent in de praktijk dat je maar een unit buiten hebt hangen. Bij de meeste units kun je maximaal vijf binnen units aansluiten, je koelt en verwarmd dus maximaal vijf ruimten.

Multisplit airco

Kies welke ruimte je verwarmd of koelt

Het voordeel van een multisplit airco is dat je sneller een ruimte verwarmd dan met een normale radiator. Ook het koelen van meerdere ruimtes gaat snel, wil je niet iedere ruimte koelen of verwarmen maar bijvoorbeeld een ruimte dan is dit ook mogelijk. Over het algemeen zijn de energiekosten niet hoog als je de airco afzonderlijk gebruikt en niet allemaal tegelijk. De binnenunits zijn in verschillende varianten verkrijgbaar, keurig weggewerkt in het plafond of gewoon zoals de standaard modellen aan de wand.

Nadelen met meerdere units

Heel veel nadelen kleven er niet aan een multisplit airco, de installatie is wel iets ingewikkelder dan een enkel airco systeem. In een appartementen complex is het niet eenvoudig om ruimte te creëren voor de buitenunit, daar komt bij dat in veel gevallen er toestemming moet worden gevraagd om deze op te mogen hangen. Bink klimaat kan je precies alle voor maar ook de nadele vertellen van een bepaald systeem voor je woning.