Zo kun je die Mflor vloer het beste onderhouden

mflor

Wanneer je veel geld uitgeeft aan een mooie vloer, dan wil je natuurlijk dat deze ook zo lang mogelijk mooi blijft. Elk type vloer en elk materiaal vraagt om ander onderhoud. Een houten  vloer is bijvoorbeeld niet hetzelfde als een Mflor vloer van PVC. Heb jij net een nieuwe vloer van Mflor gekozen? Dan heb je gekozen voor een duurzame, unieke vloer van een stevig materiaal. Toch heeft ook dit type vloer onderhoud nodig. Hoe? Dat ontdek je hier.

Elke paar dagen

Bij elk vloertype is het aan te raden om geregeld te stofzuigen of vegen. Bij een houten vloer moet dat nog net iets vaker omdat je anders lelijke beschadigingen kunt verwachten. Een pvc vloer zoals de vloeren van Mflor wil je echter ook geregeld stofzuigen, simpelweg omdat je dat vuil goed kunt voelen onder je voeten. Ook is het nooit prettig als je het goed kunt zien. Vooral op een erg lichte of juist heel donkere vloer is dat vaak het geval. In die situaties kun je het beste kiezen om de dag te stofzuigen. Doe dit voorzichtig en met de borstels naar buiten om krassen te voorkomen. 

mflor

Met nat

Op een houten vloer moet je heel erg oppassen met natte reiniging zoals een zeem of stoommop. Op pvc is er wat meer mogelijk. Een pvc vloer is gemaakt van zeer stevig kunststof materiaal dat in tegenstelling tot hout niet zomaar vocht kan absorberen. Je kunt dus met een gerust hart reinigen met water. Het is echter altijd goed om spaarzaam te zijn met water. Een stoommop is een manier om zonder schoonmaakmiddel te reinigen. Dat is voor veel mensen een goedkopere maar ook milieuvriendelijke optie. Vind je dat niet zo belangrijk? Een natte swiffer of andere dweil kan ook prima werken.

Over Mflor

Mflor is een merk dat een bepaald type vloer maakt. Als het gaat om designvloeren die gemaakt zijn van pvc dan is Mflor absoluut marktleider.