Weet jij hoe een magnetronsterilisator werkt?

logoMisschien ben je net verhuisd naar een grotere woning omdat jullie het gezin willen gaan uitbreiden. Wanneer je dit van plan bent komt er natuurlijk een hoop bij kijken. Zo moet je veel nieuwe dingen aanschaffen en zijn dit vaak dingen waar je niks vanaf weet. Zijn jullie bijvoorbeeld al bekend met een magnetronsterilisator? Voor degene die nog niet weten wat dit is ga ik dit uitleggen.

svgh-philips-scf286-06Heb jij een baby die je met de fles voedt, dan moet je deze flessen natuurlijk goed reinigen. Een website waar je zowel babyflessen als magnetronsterilisator is shopvoorgezondheid.nl. Je kunt hier overigens nog terecht voor veel meer gezondheidsproducten. Maar vandaag wil me toch beperken tot de sterilisator. Hiermee kun je met stroom alle bacteriën doden die eventueel achterblijven in het flesje. Je hebt natuurlijk altijd het beste met jouw kind voor, hier hoort een goede hygiëne dan ook bij. Met zo’n magnetronsterilisator kun je de fles plus speen op een grondige manier reinigen, dit omdat ze vaak 99,9% van de bacteriën doden. Natuurlijk zijn hier ook verschillende modellen van, zo heb je de magnetronsterilisator, een elektrische sterilisator en speciale sterilisatorzakjes voor in de magnetron. Hierbij is de magnetronsterilisator de meest verkochte. Dit komt doordat je hier verschillende flessen tegelijk kunt reinigen. Je kunt deze vaak ook overal mee naar toe nemen doordat het licht van gewicht is.

Gebruik van een magnetronsterilisator

Natuurlijk heeft een magnetronsterilisator een gebruiksaanwijzing, net als alle apparaten. Wanneer je deze stappen altijd volgt, dan loopt jouw kind geen gevaar.

  1. Maak de babyflessen schoon
  2. Giet vervolgens water in de magnetronsterilisator
  3. Plaats de babyflessen ondersteboven in het apparaat
  4. Zet de sterilisator in de magnetron en zet het apparaat aan

svg-philips-scf281-01Op de site shopvoorgezondheid.nl wordt gezegd dat je het beste een tang kunt gebruiken om alle onderdelen uit elkaar te halen. Dit om ervoor te zorgen dat de hygiëne optimaal blijft.