Wat zijn de interieurtips voor deze winter?

De sfeervolste tijden van het jaar komen er weer aan namelijk de winter. De winter voelt toch altijd een beetje saai en kil. Om te voorkomen dat je dat je interieur ook saai een kil aanvoelt moet je interieur winterklaar maken. Wij helpen je graag met een paar tips om je interieur winter klaar te maken. 

Winterse kleuren 

Het is belangrijk om goed te kijken welke kleuren bij deze winter passen. In de de lente gebruik je meer frisse geuren of pastel kleuren. De winter is precies het tegenovergestelde als de lente in de winter gebruik je voornamelijk warme kleuren. Warme kleuren zijn kleuren als bruin, geel, bordeaux rood en paars. 

Stoffen 

Door het gebruik van verschillende stoffen creëer je ook warmte in je interieur. In de winter is velvet een stof die veel gebruikt wordt De stof wordt veel gebruikt in de winter want de stof straalt warmte af. De combinatie velvet met de geweven stoffen is een mooie combinatie. Met geweven stoffen bedoelen we stoffen als wol en leer. 

Vloerkleed 

Een vloerkleed kan bijna niet ontbreken tijdens de winterse tijden. Als je net uit je werk komt en de verwarming is nog niet warm heb je tenminste lekkere warme voetjes. Daarnaast staat een vloerkleed super gezellig en geeft het een cozy gevoel. 

Met een vloerkleed creëer je een echte zithoek in je woonkamer. Zonder vloerkleed lijkt het net of er geen verbinding is tussen de verschillende meubels. 

Kaarsen 

Wanneer je aan de winter denkt denk je automatisch aan kaarsen. Er bestaan veel verschillende soorten kaarsen geurkaarsen, kandelaars,  waxinelichtjes en normale kaarsen. Kaarsen zijn het accessoire die je niet mag vergeten deze winter maar kaarsen kun je ook goed gebruiken in de winter. Kaarsen kun je overal neerzetten zolang het geen brandgevaar veroorzaakt zoals onder gordijnen. 

Verlichting 

De donkere en korte dagen zorgen voor een duistere sfeer in je woonkamer. Er komt ‘s avonds weinig licht naar binnen. Je bent eerder geneigd om de gordijnen eerder dicht te doen. Het is daarom belangrijk om goed te kijken naar welke gordijnen bij jouw interieur passen. Dat je interieur echt een soort eenheid wordt en uit allemaal losse onderdelen bestaat.  Ook kan de zon laat in middag best wel laag staan en dat kan nog wel eens irritant zijn. Daarom is het ook goed om zonwering te overwegen dan kun je ook als de zon laag staat gewoon nog tv kijken. Mooie zonwering kun je kopen bij somfy. Somfy verkoopt elektrische zonwering van goede kwaliteit. De medewerkers van Somfy helpen je graag bij het uitzoeken van je nieuwe zonwering.