Wat kan je allemaal met een Din 931 zeskantbout?

DIN 931 zeskantbouten is een standaard specificatie voor zeskantbouten met een gedeeltelijke schroefdraad, die veel gebruikt wordt in de bouw- en machinebouwindustrie. Deze bouten zijn gemaakt van koolstofstaal of roestvrij staal en hebben een zeskantige kop waardoor ze met een moersleutel of steeksleutel kunnen worden vastgedraaid.

De specificatie definieert de afmetingen van de bout, zoals de draadlengte, de diameter van de bout en de kopgrootte, en de toleranties die in acht moeten worden genomen bij de productie. Het heeft ook betrekking op de materialen die gebruikt kunnen worden voor de productie van deze bouten, en de mechanische eigenschappen zoals treksterkte en hardheid.

Een belangrijk kenmerk

Een belangrijk kenmerk van DIN 931 bouten is de gedeeltelijke schroefdraad, die zich niet uitstrekt tot aan de bovenkant van de bout, maar slechts een deel van de lengte beslaat. Dit zorgt voor een betere grip en stabiliteit van de verbinding, omdat het ongewenste rotatie van de bout voorkomt. Het deel van de bout zonder schroefdraad zorgt ervoor dat de bout stevig vast zit in het materiaal waarin hij wordt vastgedraaid.

DIN 931 bouten worden vaak gebruikt in combinatie met moeren en ringen om stevige en duurzame verbindingen te creëren in een breed scala aan toepassingen, zoals in de bouw, de machinebouw, de automobielindustrie en de lucht- en ruimtevaart.

Alternatieven voor een Din 931

Er zijn verschillende alternatieven voor DIN 931 zeskantbouten, afhankelijk van de toepassing en de specifieke eisen van het project. Enkele mogelijke alternatieven zijn:

  1. DIN 933 zeskantbouten: Deze bouten hebben dezelfde diameter, lengte en kopgrootte als de DIN 931 bouten, maar hebben een volledige schroefdraad in plaats van een gedeeltelijke schroefdraad. Dit maakt ze geschikt voor toepassingen waarbij een sterkere grip en draaivermogen vereist zijn.
  2. DIN 960 / DIN 961 zeskantbouten: Deze bouten hebben een fijne schroefdraad en zijn ontworpen voor hogere precisie- en belasting vereisten. De DIN 960 specificatie omvat bouten met een gedeeltelijke schroefdraad, terwijl de DIN 961 specificatie bouten met een volledige schroefdraad omvat.
  3. ISO 4014 / ISO 4017 zeskantbouten: Deze bouten zijn vergelijkbaar met de DIN 931 bouten, maar zijn gestandaardiseerd door de International Organization for Standardization (ISO). Ze hebben dezelfde kopgrootte en vorm als de DIN 931 bouten, maar kunnen verschillende lengtes en draadprofielen hebben.

Din 931 kopen 

Bij verschillende winkels kan je in 931 bouten kopen, zoals bij Bevestigingsmateriaal.nl. Bevestigingsmateriaal is een bedrijf dat gespecialiseerd is in DIN 931 bouten en nog veel meer. Voor meer informatie kunt u de website bezoeken!