Wat is risaliet?

jaren-30-woning-nieuwbouw

Risaliet is een stuk van de gevel dat over de hoogte van het huis naar voren uitsteekt. Als de risaliet in het midden van een gevel zit wordt het een middenrisaliet genoemd. Als het op de hoek van een woning zit een hoekrisaliet. Het woord is afkomstig van het Italiaanse woord risalto, wat letterlijk uitbouw betekent. Het wordt meestal gemaakt van hout of aluminium. Ook kan er glas in worden verwerkt. Risaliet wordt vaak gekozen om een bijvoorbeeld de ingang van het huis te vergroten, en het zorgt natuurlijk voor meer lichtinval. Veel klassieke gebouwen zijn gebouwd met een risaliet, die meestal ook mooi is versierd. Daarom kiezen veel mensen die geïnteresseerd zijn in een meer klassieke bouwstijl vaak voor dit stuk gevel dat over de hoogte van het huis naar voren uitsteekt. Het is mogelijk om een risaliet te laten maken geheel naar jou wensen en voorkeuren. Er zijn verschillende modellen en kleuren waar je uit kunt kiezen.

Welke woningen passen bij risaliet?

Het maakt niet uit of je kiest voor een klassieke woning of landelijke woning. Je kunt het zelfs combineren met een modern huis. Het zorgt ervoor dat jouw huis een opvallende en authentieke uitstraling krijgt. Vooral de entree zal aanzienlijk groter worden, waardoor er meer ruimte wordt gecreëerd, wat weer zorgt voor een luxe uitstraling. De risaliet is een mooi welkomstgebaar wat erg mooi in contrast staat met een modern huis.  Een huis met een vooruitspringende risaliet zal echt een blikvanger zijn waar veel mensen hun oog op zullen laten vallen. Risalieten worden meestal centraal in de woning geplaatst, waardoor het een fraaie entree geeft.

Waarom nu eigenlijk Risaliet

Het is een van de mooiste verrijkingen die je kunt geven aan een woning en er zijn veel modellen en kleuren mogelijk. Veel klassieke huizen bevatten deze stijl. En daarnaast is het ook nog erg mooi in allerlei andere soorten huizen. Er zijn verschillende soorten modellen en kleuren. Je kunt het daarom vormgeven op de manier die je wilt en het beste bij jouw eigen stijl past.