Waar moet je allemaal rekening houden bij het plaatsen van een hekwerk?

Wanneer je een hekwerk gaat plaatsen zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Een hekwerk bepaald namelijk niet alleen het uiterlijk van je tuin, je moet er ook opletten dat het gebruiksgemak reëel is. Hieronder kun je de belangrijkste factoren lezen waar je op moet letten bij het plaatsen van een hekwerk.

Eigen terrein

Wanneer je een hekwerk gaat neerzetten en je dit alleen doet (dus zonder dat je buren meebetalen)is het verstandig om goed te controleren of je het hekwerk op je eigen grond neerzet, als je namelijk het hekwerk op de grens neerzet en de buren denken: ik vind de kleur van het hek niet mooi en we gaan het een andere kleur verven dan mag dat gewoon. Als je het hek op je eigen grond neerzet dan mogen ze dit namelijk niet doen.

Hoger hekwerk aan de voorkant

Wanneer je een hoger hekwerk wilt aan de voorkant van je huis, vraag dan een vergunning aan bij jouw gemeente. Als je een goed plan aanbiedt die een toevoeging is aan je woning of de wijk heeft de gemeente weinig reden tot weigering.

Transparant of gesloten hekwerk

Tegenwoordig is privacy steeds belangrijker voor mensen, daarom kiezen mensen steeds vaker voor een (deels) gesloten hekwerk. Om meer pricacy te creeeren hoef je niet een geheel gesloten hekwerk te plaatsen. Een hekwerk met een ruimte van 2 cm geeft al bijzonder veel privacy, je kunt namelijk ook nog planten tegen je hek aan laten groeien. Als je dit van plan bent kun je het best een dubbelstaafmat hekwerk kopen

Hekwerk aanschaffen

Dus ben jij op zoek naar een hekwerk? bij MT Hekwerken heb je keuze uit verschillende soorten hekwerken, deze kun je hier bekijken hekwerken van MT Hekwerken. Meer informatie kun je vinden op hun website.