Vind een goede parkeerplaats tijdens je dagje uit

Als je een dagje uit gaat naar een stad of een bezienswaardigheid wil je graag je auto op een goede plek kunnen parkeren en liefst tegen een redelijke prijs. Omdat de parkeertarieven nog al eens aardig de pan uit kunnen rijzen is het verstandig om voor vertrek eens te kijken wat de mogelijkheden zijn om te parkeren in de buurt van de plaats van bestemming.

Kies voor parkeertarief.nl
Voor een parkeertarieven overzicht kun je prima terecht op de site van parkeertarief.nl Je vindt op deze site een overzicht van alle plaatsen in Nederland. Wanneer je op de plaats van bestemming klikt krijg je alle straten die er zijn te zien. Kies je een bepaalde straat, dan zie je meteen of je daar kunt parkeren en of het gratis of betaald is. Als je dit van tevoren checkt kun je altijd voor jezelf een parkeerplaats zoeken naar je zin, zonder dat je al te ver hoeft te lopen naar je bestemming. Vind je de parkeerplaatsen in bijvoorbeeld het centrum van de stad te duur of wil je liever niet met de auto tussen het drukke verkeer daar rijden? Dan kun je ook een parkeerplaats kiezen die wat verder weg is. De kosten voor het parkeren zullen niet alleen lager uitvallen, in grotere steden heb je ook vaak de mogelijkheid om je weg te vervolgen met het openbaar vervoer. Jij kunt eenvoudig bij de winkels komen en je auto staat de hele dag veilig geparkeerd.

Kosteloos of betaald?
In veel plaatsen in Nederland kun je ook nog altijd gratis parkeren, zeker als het niet in het centrum is. Er zijn ook gratis parkeermogelijkheden voor een bepaalde tijd. Hiervoor gebruik je een parkeerschijf waarop je de tijd dat je gearriveerd bent kunt aangeven. Mag je er bijvoorbeeld twee uur kosteloos staan, dan kan de parkeerwachter aan de schijf zien hoe lang je er al staat en of je de termijn niet overschreden hebt.

Mogelijkheden van betaald parkeren
Betaald parkeren is op verschillende manieren mogelijk. Op veel plaatsen is het mogelijk om met een app op je telefoon te betalen. Het werkt eenvoudig en je betaalt precies voor de tijd dat je auto er staat. Bij aankomst stel je de parkeerapp in werking en bij terugkomst stop je deze. Je betaalt dan automatisch voor de parkeertijd en hoeft ook nooit meer contant geld op zak te hebben. Er zijn ook parkeerplaatsen waar je achteraf kunt betalen. Vaak zijn deze voorzien van een slagboom en trek je een kaartje als je de parkeerplaats oprijdt. Je betaalt achteraf hiervoor en kunt dan weer de parkeerplaats af. Achteraf of via een app betalen is gunstiger dan vooraf, want je betaalt nooit te veel en alleen voor de daadwerkelijke tijd dat jet auto er gestaan heeft.