Verschillende douchekoppen

regendouche

Een regendouche zorgt voor een heerlijke douche ervaring. Een regen douche geeft een aangename straling en zorgt zo voor een ontspannen gevoel tijdens het douchen. Er zijn echter ook nadelen verbonden aan het gebruiken van een regen douche. Denk jij er over om een regen douche aan te schaffen en vraag je je af wat de voor en nadelen van een regendouche zijn? Lees dan vooral verder in dit blog.

De voordelen van de douche

Een regendouche heeft meerdere voordelen. Zo ziet een regen douche er mooi uit en heeft de douche een luxe uitstraling. Een regen douche past zo perfect in een moderne, strakke badkamer.

Daarnaast is de douche erg comfortabel. Je kan in een regen douche heerlijk ontspannen douchen. Dankzij de grote straal wordt het water over je hele lichaam verdeeld. Je kan zo dus volledig genieten van je douche ervaring. Ook als je graag samen met je partner doucht is een regen douche ideaal, omdat de douche meer ruimte bied.

Een ander voordeel is de prijs van een regen douche. Een regen douche is helemaal niet zo duur als je zal denken. Je kan voor een relatief lage prijs dus al een regen douche in huis halen.

regendouche

De nadelen van de douche

Helaas heeft een regen douche niet alleen maar voordelen. Een groot nadeel van de douche is dat hij enorm veel water verbruikt. Wil je dus graag besparen op water, dan is een regen douche geen goede keuze. Je zal al snel merken dat je waterrekening oploopt als je overstapt van een gewone douche naar een regen douche. Een regen douche verbruikt per minuut wel drie keer zoveel water als een gewone douche.

Een ander nadeel van de regen douche is dat je de douchekop niet kan verstellen. Je kan dus niet kiezen voor een hardere of zachtere straal, maar zal altijd moeten douchen onder dezelfde soort straal. Je kan de douche ook niet kantelen of hoger of lager schuiven. Dit kan wat onhandig zijn. Gelukkig hebben de meeste regen douches een extra douchekop die je wel gemakkelijk kan verstellen. Dit maakt de douche wel duurder.