Tips voor het verhuizen naar een kleine (studenten)kamer

Interieur 7

De zomervakantie is begonnen en dat betekent dat er veel nieuwe studenten met moeite op zoek zijn naar een kamer in hun studiestad. Het wonen op kamers is in veel opzichten ideaal. Vaak woon je dichtbij de stad en je school. Je kan lekker je gang gaan met vrienden thuis zonder dat er familie in de weg loopt. Een groot nadeel is dat het wonen op kamers heel duur is geworden.Het is een krappe woningmarkt. Dat betekent dat er veel vraag is, maar weinig aanbod. Daarom kost zelfs een kleine kamer nu een rib uit je lijf. Een kleine kamer betekent niet dat dat geen leuke kamer is. Integendeel, je kan er iets heel bijzonders van maken.

Maak een indelingsplan

Het allerbelangrijkste is om een indelingsplan te maken. Dit is een plattegrond van je kamer. Dit kan je gewoon met papier maken. Verder heb je een potlood, gum en een liniaal nodig. Zorg dat je de afmetingen van je kamer hebt en van de meubels die je erin wil. Teken de buitenste muren van je kamer, en daarna op een apart vel papier teken je de afmetingen van jouw meubels. De meubels knip je uit en kan je vervolgens plaatsen in de tekening van je kamer. Zo kan je schuiven wat je wil met de meubels totdat je de beste indeling hebt gevonden.

Creatief zijn met de functie van meubels

Het kan zijn dat je er al snel achter komt dat niet alle meubels passen, maar je hebt ze wel allemaal nodig. Zorg er dan voor dat meubels verschillende functies hebben. Een open kast naast je bed is natuurlijk een kast, maar het is ook een afscheiding van de rest van de kamer, en misschien kan het ook wel als nachtkastje dienen. Je bureau en eettafel kunnen ook eenzelfde meubel zijn. Je bed is ook je bank, enzovoorts. Houd jouw indelingsplan goed bij de hand als je gaat verhuizen. In een kleine kamer is het moeilijk om meubels van plaats te wisselen als ze verkeerd staan. Het scheelt veel tijd en gedoe als ze in een keer goed staan.