Onderwerp voor de blog: Glaswol

Uw huis isoleren met glaswol

 

Glaswol is een van de meest gebruikte isolatiematerialen voor woonhuizen. Glaswol is –  zoals de naam al zegt – gemaakt van zand (de grondstof voor glas) of gerecycled glas. Het is leverbaar in platen of in matten. Een groot voordeel van dit isolatiemateriaal is dat het gemakkelijk op maat gemaakt kan worden. Maar is dat wel veilig, en welke voorzorgsmaatregelen moet u treffen?

glaswolOnbrandbaar isolatiemateriaal

Glaswol heeft uitstekende thermische kwaliteiten. Ook gaat het geluidsoverlast tegen. Een ander groot voordeel is dat het een onbrandbaar isolatiemateriaal is. Dat maakt glaswol bij uitstek geschikt om de spouwmuren en binnenwanden van woonhuizen te isoleren. Glaswol is een van de meest milieuvriendelijke isolatiematerialen die u kunt kiezen: het gaat lang mee en mocht het toch vervangen moeten worden, dan is het volledig recyclebaar.

Veilig zelf te verwerken?

Glaswol is gemakkelijk op maat te maken met een schaar of kartelmes. Draag wel beschermende kleding en een mondkapje. De vezels kunnen namelijk de huid, ogen en luchtwegen irriteren. Er zijn zelfs onderzoeken die aantonen dat glaswol mogelijk gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Laat het op maat maken dus liever over aan een gespecialiseerd isolatiebedrijf. Zij weten wat ze doen en hoe ze zichzelf afdoende kunnen beschermen. Er komt trouwens steeds meer steenwol op de markt dat minder stof afgeeft en zacht is voor de handen, bijvoorbeeld de rollen met ECOSE Technology van Knauf.

Voordelig online glaswol kopenisolatiemateriaal

Glaswol kunt u bij vrijwel iedere bouwmarkt halen. Er zijn ook gespecialiseerde webshops waar u terecht kunt voor platen en matten van glaswol, vaak zelfs op maat gemaakt. U geeft de specificaties door en u heeft uw maatwerk isolatiemateriaal vaak al de volgende dag in huis. Op maat gemaakte platen en matten hebben als voordeel dat u direct kunt beginnen met uw klus. Omdat u geen tijdsverlies lijdt, heeft u de extra kosten voor het maatwerk er zo weer uit. Glaswol producten die u online bestelt, zijn vaak ook een stuk voordeliger geprijsd dan bij de doe-het-zelfzaak.