Onderhoud je gras met een grasmaaier

gardena grasmaaier

Bij het inrichten van een tuin kiezen al vele jaren mensen graag voor een stukje gras, ook wel een gazon genoemd. Een uitstekende keuze natuurlijk, want het heeft een sfeerverhogend effect en het is een fijne ondergrond om kleine (bal)spelletjes te doen met kinderen. Wel dient een gazon goed onderhouden te worden. Of met andere woorden: het gras moet met enige regelmaat gemaaid worden. Hier zijn allerlei soorten grasmaaiers voor de op markt. Een Gardena grasmaaier behoort zonder meer tot de betere opties.

gardena grasmaaier

Robotmaaier

Voor mensen die eigenlijk geen tijd hebben om regelmatig het gras in hun tuin te maaien maar toch prijs stellen op een altijd keurig gazon, is een robotmaaier waarschijnlijk de beste optie. Deze hoef je alleen maar even in te stellen, waarna deze onder alle omstandigheden z’n werk doet. De robotmaaier maait dan ook alleen het gras als dat langer dan een bepaalde lengte is. Bovendien maken ze weinig geluid, dus de omgeving heeft er geen last van als je de robotmaaier z’n gang laat gaan.

Kooimesmaaiers en roterende maaiers

gardena grasmaaier

Een Gardena grasmaaier die ook populair is, is de kooimesmaaier. Deze heeft een maalcilinter die maait tijdens het draaien. De kooimesmaaier vooruit duwen is dan simpelweg het enige dat je hoeft te doen. Het gemaaide gras kun je opvangen in een speciale grasopvangbak die je erbij kunt kopen. Tenslotte zijn roterende gazonmaaiers ook een aanbeveling waard. Dit zijn krachtige machines die niet opgeladen hoeven worden en geen benzine verbruiken. Deze kenmerken zich door een goede ergonomie.