Niet gluren bij de buren

balkonhek

Soms heb je een duidelijke erfafscheiding nodig. Ik had een buurman die mij altijd op het verkeerde been zette met zijn scheve glimlach. Toen ik en mijn vriendin naast hem kwamen wonen, merkte zij meteen al dat hij een stuk vriendelijker tegen haar was dan tegen mij, op een onverklaarbare manier. Toen wij op een avond na een lange dag werken samen in bed lagen en op het punt stonden om onze liefde nog maar eens lijfelijk te bezegelen, raakte ik afgeleid door een flits. Het was de buurman, vanaf zijn eigen balkon. Toen besloot ik een privacyscherm aan te schaffen.

Een ideale oplossing is gevonden

Dit fraaie staaltje balkonhek scherm bleek toch wel de ideale oplossing te zijn. Natuurlijk heb ik meneer de buurman er wel even op gewezen dat de tijd die ik met mijn vriendin doorbreng in ons appartement het onze is, in onze ruimte en dat hij in principe de wet overtreedt door het schouwspel überhaupt maar waar te nemen dus als wij nog een keer zoiets van hem zien we direct de politie gaan bellen. Dat had hij geloof ik wel begrepen, maar voor de absolute zekerheid hebben we er toch maar een balkonscherm nog bij genomen om onze woorden wat kracht bij te zetten.

Geen last meer van privacy-inbreuk

Daar zal hij waarschijnlijk wel even flink van geschrokken zijn, en misschien is dat maar goed ook want het is natuurlijk voor niemand leuk als je denkt in alle rust en privacy een daad te leveren waarvan je het filmmateriaal absoluut niet op het internet zou willen zien, en dat die rust en privacy verstoord wordt door die viespeuk van hiernaast die probeert een graantje van ons genot mee te pikken. Daar hebben wij gelukkig, dankzij een privacyscherm dat we op het internet op de kop hebben kunnen tikken, nu in ieder geval geen last meer van. Dus kunnen we nu in alle rust…