Low budget een huis inrichten

goedkope kledingkasten

Om van je huis een fijn thuis te maken, heb je inboedel nodig. Heb je een klein budget en wil je toch je huis compleet kunnen inrichten? Met de volgende tips wordt jouw huis low budget ingericht en toch helemaal naar jouw wens.

Bezoek een kringloopwinkel

Bij een kringloopwinkel kun je goede tweedehands spulletjes voor je huis kopen. Dit varieert van goedkope kledingkasten tot complete keukeninrichting. Zo ben je duurzaam bezig en heb je voor een betaalbare prijs nuttige spullen voor je woning.

Onderling ruilen

Vraag vrienden en familie of zij jou kunnen helpen door onderling spulletjes te ruilen. Met gesloten beurs raak jij niet alleen je overbodige spullen kwijt, maar kom je in het bezit van bruikbare items voor jouw woonruimte. Ruilen van goederen kan ook door op sociale media of een verkoopsite een advertentie te plaatsen. Beide kanalen zijn zowel voor ruilhandel als voor gratis af te halen accessoires en meubels in te zetten.

goedkope kledingkasten

Bouw je eigen kledingkast

Als je een beetje handig bent, kun je ook overwegen om van hout je eigen goedkope kledingkasten te maken. Verf dit hout daarna in je favoriete kleur en koop tweedehands deurgrepen om van jouw low budget kunstwerk een prachtig geheel te maken. Met goedkope kledingkasten die je zelf hebt gebouwd, druk jij echt je stempel op je eigen huis.

Oude gordijnen gebruiken

Heb je ergens oude gordijnen liggen? Pak deze erbij en maak van de stof een mooi kussen voor op je bank of gebruik de gordijnstof om een houten poef mee te bekleden. Op deze manier hoef je geen geld uit te geven en heb je toch een geheel eigen stijl weten neer te zetten.

Ga op koopjesjacht

Vaak weet je al enige tijd van tevoren dat je het huis wilt inrichten. Gebruik die tijd nuttig door reclamefolders door te nemen. Zie je een buitenkansje? Wacht dan niet met de aanschaf van jouw keuze. Alles wat je op deze manier bespaart, kun je gebruiken om goedkope accessoires van te kopen.