De feiten en fabels over kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen

Wat is wel en wat is niet waar?

Kunststof kozijnen hebben de afgelopen decennia een gestage opmars gemaakt in de bouw- en renovatiesector. Ze worden vaak geprezen om hun duurzaamheid, energie-efficiëntie en onderhoudsgemak. Toch zijn er ook enkele misvattingen en vooroordelen die rond kunststof kozijnen zweven. In dit blog zullen we de feiten van de fabels onderscheiden en enkele belangrijke aspecten van kunststof kozijnen bespreken.

Fabel 1: Kunststof kozijnen zijn minder esthetisch

Dat kunststof kozijnen minder esthetisch zijn, is zeker een fabel. Kunststof kozijnen hebben zich ontwikkeld en zijn nu verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, waaronder houtnerf texturen. Neem gerust eens een kijkje in een kozijnen showroom in Den Bosch om de mogelijkheden te bekijken.

Fabel 2: Kunststof kozijnen niet sterk

Moderne kunststof kozijnen zijn stevig en bestand tegen de dagelijkse belasting van het openen en sluiten van ramen en deuren. Ze zijn dus zeker wel sterk! Ze kunnen de structurele integriteit van je huis behouden.

Fabel 3: Kunststof kozijnen zijn niet milieuvriendelijk

Hoewel kunststof geproduceerd wordt uit aardolie, zijn moderne kunststof kozijnen recyclebaar. Bovendien leiden de energiebesparingen die ze bieden tot een vermindering van de koolstofvoetafdruk van je huis op de lange termijn. Kunststof kozijnen zijn dus wel degelijk milieuvriendelijk.

Feit 1: Kunststof kozijnen zijn energie-efficiënt

Kunststof kozijnen hebben uitstekende isolerende eigenschappen. Ze verminderen warmteverlies en houden koude lucht buiten, wat kan resulteren in lagere energiekosten. Dubbele beglazing in combinatie met kunststof kozijnen kan je huis nog energiezuiniger maken.

Feit 2: Kunststof kozijnen vereisen weinig onderhoud

Een van de grootste voordelen van kunststof kozijnen is hun onderhoudsgemak. Ze hoeven niet te worden geschilderd, roesten niet en kunnen eenvoudig worden schoongemaakt met water en zeep. Dit bespaart je tijd en geld op lange termijn.

Feit 3: Kunststof kozijnen zijn betaalbaar

Kunststof kozijnen zijn over het algemeen betaalbaarder dan houten of aluminium kozijnen. Dit maakt ze een kosteneffectieve keuze voor veel huiseigenaren. Wil je meer blogs van ons lezen? Dat kan! Klik hier voor ons handige blogoverzicht.