Hoe veilig is een Nuki?

nuki-slim-slot

Het slimme slot de Nuki is een elektronisch slot dat je over je huidig cilinder en sleutel plaatst. Je hoeft dus niet je hele deur te verbouwen om een Nuki te installeren, maar je plaats de Nuki gewoon over je huidige cilinder heen. We zullen eerst even de mogelijkheden van de Nuki bespreken voordat we uitleggen hoe veilig het slimme slot is.

Door een Nuki kan je lekker op de bank blijven liggen wanneer iemand aanbelt aangezien je je deur opent via een afstandsbediening of met je smartphone! Wanneer je gaat voor de Nuki in combinatie met de Nuki Bridge hoef je niet eens in de buurt van het slot te zijn om hem te openen, erg handig voor zakelijk gebruik of om bijvoorbeeld de schoonmaakster binnen te laten!

Veiligheid Nuki

Over het algemeen hebben slimme sloten die zijn verbonden met Wifi de naam dat ze minder veilig zijn dan slimme sloten die zijn verbonden met Bluetooth. Maar tegenwoordig bouwen fabrikanten in de slimme sloten speciale end-to-end encrypties zodat de sloten niet gehackt kunnen worden. Ook bij de Nuki Smart Lock 2.0 is gebruik gemaakt van het veilige end-to-end encryptie concept. Nuki is daarnaast ook nog eens getest door het onafhankelijke testinstituut AV Zertifikat, en hiermee als veilig Smart Home product gecertificeerd.

Met een Nuki op je deur heb je dus complete controle wie er wel, maar ook wie er niet naar binnen mogen 😉