Hoe match je een visgraat vloer met jouw interieur?

visgraat tafel

Een vloer beslaat een groot gedeelte van je interieur. Een visgraat vloer is een zeer geliefde en populaire vloer. Het is een vloer die past binnen de huidige trend en het vormt een perfecte sfeer in je woning. Hoe match je een visgraat vloer met jouw interieur? Dit artikel geeft tips!

visgraat tafel

Maak gebruik van kleur

Heb je een visgraat vloer met een neutrale kleur? Dan is het mooi om te experimenteren

door gebruik te maken van contrastkleuren. De kleuren mogen zwaarder zijn. Denk hierbij aan een donkergrijze wand in combinatie met een licht eiken visgraat vloer. Het gebruik van diverse groentinten, okergeel en blauwtinten zijn ook mooi bij diverse houttinten. De kleur zwart is een kleur die je veel terugziet in een industrieel interieur. Zwart is een kleur die bovendien erg mooi staat bij diverse kleurtinten van een visgraat vloer.

Diverse materialen en dessins

bij een houten vloer, en met name een visgraat vloer, kun je gebruik maken van diverse materialen en dessins. Plaids en kussens zorgen voor een warme sfeer in huis en lichte kleuren zoals beige en diverse crèmetinten. Het gebruik van bijvoorbeeld een rond vloerkleed, zorgt tevens voor een warme sfeer in je woning. Het combineren van diverse materialen is ook een mogelijkheid, denk hierbij aan metaal, glas, textiel of natuurlijke stoffen zoals wol. Het is hierbij goed om te durven experimenteren, omdat je op deze wijze ontdekt wat het beste bij jouw en je interieur past.

Passende meubels

Bij een mooie visgraat vloer, zijn passende meubels een aanrader. Bij een houten kast is het mooier om een andere houtsoort te gebruiken dan je vloer. Dit zorgt voor een stukje contrast en een spannender geheel. Een visgraat tafel staat zeer aantrekkelijk bij een visgraat vloer. Je kan een andere kleur kiezen, maar ook kiezen voor dezelfde kleur als je vloer om eenheid te creëren. Er is keuze uit diverse vormen visgraat tafels zoals ovaal, rond of rechthoekig. Ook aan kleurtinten is er geen gebrek, van licht eiken tot donker hout.