Het nut van planten op kantoor

Planten zijn over het algemeen natuurlijk al leuk om te hebben, want dat kleed een beetje jouw ruimte, welke ruimte dat nou ook is. Of dat nou thuis is, op kantoor, maar het geeft gewoon sfeer en een leuke aankleding. Maar naast dat planten een leuke aankleding is voor een ruimte heeft het ook positieve effecten op jou. Planten op een werkplek zorgen voor een aangename werkomgeving en zo zijn er nog zat genoeg positieve effecten aan kantoorplanten. Na het lezen van alle positieve effecten die benoemd gaan worden, is er eigenlijk gewoon geen weg meer terug om geen kantoorplanten aan te schaffen.

Minder ziekteverzuim

Je zal denk, nou daar geloof ik nou helemaal niks van, maar toch is het zo, kantoorplanten zorgen voor minder ziekteverzuim, maar hoe komt dat nou eigenlijk? Planten op een werkplek zorgen namelijk voor een aangename werkomgeving, het geeft een hogere luchtvochtigheid, draagt bij aan een positieve gemoedstoestand. Dit allemaal bij elkaar leidt tot een betere concentratievermogen, maar daarnaast regelt kantoorplanten ook voor een beter verdeling van temperatuur. Dat allemaal bij elkaar kan leiden tot 20% minder ziekteverzuim.

Positieve effecten van planten op een werkplek

Naast dat je net gelezen hebt dat het de ziekteverzuim vermindert, hebben kantoorplanten ook nog een positieve invloed op andere factoren. Een daarvan is dus de luchtvochtigheid. Leuk om te weten, planten in een ruimte zorgen gemiddeld voor 5% hogere luchtvochtigheid met zelf een 17% in de winter. Er is ook eens onderzoek gedaan en daar kwam uit dat het ook effect hebt op de creativiteit en het betere functioneren van mensen. Dit is namelijk zo’n 15% betere concentratievermogen dan zonder planten. En kantoorplanten maakt de werkplek ook wat fijner en aangenamer. Dat zal er uiteindelijk voor zorgen dat het voor een betere gemoedstoestand leidt en dat is wel iets wat je als baas wilt hebben. Dat jouw werknemers wat ongelukkiger op zijn of haar werkplek zit.