Help je tuin de winter door!

Laat Moeder Natuur niet aan haar lot over en tref tijdig voorbereidingen om in het voorjaar weer een frisse start te kunnen maken!

Bewerk borders

Al wat afsterft knip je weg maar wat nog bloeit laat je beter met rust. Het zorgt niet alleen voor een prachtige sfeer in je tuin maar dient ook als voedselbron voor vogels.

Gezond gazon

Houd je gras intact door het goed te maaien in het najaar. Verwijder takjes en bladeren die een negatief effect hebben op de groei van het gras. Strooi gerust kalk om de groei van mos de kop in te drukken.

Stijlvol Snoeiwerk

In het najaar kun je bladeren en takken van je bomen nog zien zonder een dikke laag sneeuw er overheen. Tijd om te snoeien, zelfs als er nog blad zichtbaar is! Door deze klus te klaren vóór eind december, zullen de ‘snijwonden’ aan je takken niet gaan ‘bloeden’.

Vorstschade voorkomen

Laat je kraan niet bevriezen door deze tijdig af te sluiten. Sproeiers kun je het beste op een droge en veilige plek bewaren, bijvoorbeeld in je schuur of garage.

Voedsel voor vogels

Je vliegende vriendjes hebben in de koudste tijd van het jaar jouw hulp nodig! Laat vetbollen en netjes met noten achter om ze de winter door te helpen. Als dank vliegen ze in het voorjaar terug naar jouw tuin om schadelijke insecten soldaat te maken.

Af van je afval

Wie veel werk in zijn of haar tuin verzet, creëert grote hopen afval. Veel hiervan is misschien niet direct geschikt voor je composthoop. In plaats daarvan kun je beter een passende afvalcontainer huren. Hierin kun je alle gesnoeide takken en bladeren kwijt, zonder dat je telkens heen en weer hoeft te rijden om het zelf af te voeren.

Houd vol; nog even en het is weer voorjaar!