Een aantal mooie bomen voor jou!

boom-bezorgen

Een palmboom is een boomachtige plant die voorkomt in warme en tropische klimaten. Er zijn ongeveer 2500 soorten palmen die bekend zijn en ze komen voor in alle continenten, behalve Antarctica. Palmen zijn meestal groot, met een lange stam en grote, brede bladeren. Palmen zijn bekend om hun prachtige verschijning en zijn een geliefd onderwerp voor fotografen, kunstenaars en tuiniers. Ze zijn ook een populair symbool voor vakanties en stranden. Sommige mensen vinden palmen ook exotisch en aantrekkelijk.Palmen kunnen verschillende vormen aannemen, afhankelijk van de soort. Sommige palmen zijn rechtop, terwijl andere palmen kruiperig zijn. Er bestaan in Nederland en het buitenland veel palmen aanbieders.

Meer informatie

Sommige palmen hebben een enkele stam, terwijl andere palmen meerdere stammen hebben. De bladeren van palmen kunnen groot of klein zijn en ze kunnen een glanzende of matte finish hebben. Palmen groeien meestal in warme en tropische klimaten, maar sommige soorten kunnen ook in koelere klimaten groeien. Palmen hebben meestal een lange levensduur en sommige soorten kunnen meer dan honderd jaar oud worden. Palmen zijn een belangrijk onderdeel van vele ecosystemen en spelen een sleutelrol in het behoud van biodiversiteit. Sommige soorten palmen zijn bedreigd met uitsterven, dus het is belangrijk dat we ze beschermen.

Olijfwilgen

De olijfwilg is een boom die veel in de Mediterrane wereld voorkomt. De boom komt oorspronkelijk uit Zuid-Europa en Noord-Afrika, maar is inmiddels overal in de wereld te vinden. De olijfwilg is een sterke boom die tot wel 30 meter hoog kan worden. De stam van de boom is vaak dik en knoestig. De takken van de olijfwilg zijn dun en flexibel. De boom heeft kleine, grijsgroene bladeren die aan de onderkant wit zijn. In de lente komen er kleine, witte bloempjes aan de boom. De olijven die de olijfwilg draagt, zijn groen of paars. Olijven zijn een belangrijk ingrediënt in de Mediterrane keuken.