De voordelen van infrarood verwarming

infrarood verwarming

Infrarood verwarming is een nieuwe manier van het verwarmen van je woning. Door middel van de elektrische straling, komt er warmte van de panelen af. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld de infrarood panelen in de sauna. Door de elektrische verwarming komt er stralingswarmte op je af. In de sauna hebben de infrarood panelen de functie om je spieren te ontspannen, maar je kan er tegenwoordig dus ook je huis mee verwarmen. We zetten een paar voordelen van deze vorm van verwarming voor je op een rijtje.

infrarood verwarming

Laag in energieverbruik

Net zoals bij gaskachels en elektrische kachels, komt er warmte van de verwarming af. Een groot voordeel van infrarood verwarming is dat de warmte van de straling komt en niet werkelijk van het paneel. Hierdoor kan de temperatuur in huis al vrij aangenaam zijn als je de infrarood panelen op achttien graden zet. Daarnaast gebruik je geen gas of warm water om je huis te verwarmen, wat weer enorm scheelt in de maandelijkse kosten en goed is voor het milieu. Dit alles natuurlijk als je genoeg panelen installeert die samen de ruimte makkelijk kunnen verwarmen. Afhankelijk van de isolatie van het huis en de grootte van de ruimtes die verwarmt moeten worden, kan je tot wel 40 procent op je energieverbruik besparen!

Een stijlvolle toevoeging aan je huis

Infrarood panelen zijn in allerlei soorten en maten te verkrijgen. Je kan de panelen aanschaffen als simpele witte platen op de muur, maar je kan ze ook helemaal laten ontwerpen zodat ze in je huis passen. Een nadeel van de infrarood verwarmingspanelen in een bestaand huis kan zijn dat je bij elk punt een stopcontact of lichtpunt moet hebben en er rekening mee moet houden dat de snoeren weggewerkt moeten worden. Dit kan je mooi afwerken door goten in bijpassende kleur van de muur aan te schaffen. In nieuwbouwhuizen zal het meegenomen worden in de bouw van het huis.