De populaire tafellampen en staande lampen.

De meesten van ons denken erover om lampen te gebruiken voor algemene verlichting. Lampen voor algemene verlichting moeten worden gelaagd met andere soorten licht in een kamer. De tafellamp of de staande lamp zijn daarvoor de perfecte oplossing!

Een lamp wast gewoon een ruimte met licht. Denk je aan algemene verlichting, denk dan aan een mooie tafellamp. Soms is er een cross-over en kan een tafellamp ook dienst doen als taaklamp. De gloeilamp, de lampenkap en de positie van de lamp zijn allemaal heel belangrijke dingen om te overwegen bij het zoeken naar een lamp die een deel van een kamer verlicht! Het is een goed idee om lampen op een dimmer te zetten of een lamp te gebruiken die verschillende wattages aankan!

Hier zijn een paar algemene regels voor het kiezen van lampen voor tafels:

  • als er een tafellamp wordt gebruikt om te lezen, moet de onderkant van de lampenkap, wanneer je op een stoel of bank ernaast zit, net onder ooghoogte zijn
  • de lamp moet stijlvol zijn en bij mijn huis passen
  • let op lampenkappen. Een lampenkap moet de keel van de gloeilamp erin bedekken en heeft invloed op de lichtverspreiding
  • groter is beter

Staande lampen zijn een geweldige optie om een donkere hoek te verlichten, als taakverlichting te gebruiken en een extra laag licht toe te voegen aan een kamer. Ik hou van hun uiterlijk en hoe ze stijl en zwier toevoegen aan de inrichting van mijn huis. De maat is belangrijk bij het overwegen van het kopen van een vloerlamp. Is er in je kamer ruimte voor een staande lamp? Dat is een vraag die je jezelf eerst moet stellen.

Vloerlampen moeten ook worden weggestopt op een plaats zonder direct verkeer. Je wilt niet dat ze worden omvergeworpen. Staande lampen zijn een geweldige optie om achter een bank, in een hoek of bij een stoel zonder tafel te plaatsen. Denk na over gebieden in het huis die meer licht kunnen gebruiken, zou een staande lamp dan werken?