De gietvloer houtlook is helemaal in!

gietvloer houtlook

Ben je op zoek naar een strakke look voor de vloer in je nieuwbouw woning? Dan zijn er veel keuzes die je kan overwegen: parket en laminaat, vinyl of linoleum vloerbekleding, en gietvloeren in beton of epoxy. Elk van die opties heeft natuurlijk unieke eigenschappen, en uiteraard speelt je eigen smaak ook een grote rol in die beslissing. Wie bijvoorbeeld wel van een rustieke uitstraling houdt, maar niet wil prutsen met parket of laminaat, kan voor een gietvloer houtlook kiezen. Bij een epoxy gietvloer kan je namelijk allerlei kleuren of texturen opvragen zodat je de juiste uitstraling verkrijgt.

gietvloer houtlook

Kiezen voor een echte houten vloer

Je kan bij de inrichting van een nieuwe woning kiezen om een echte, authentieke houten plankenvloer aan te leggen. Dat is erg charmant, maar ook behoorlijk prijzig. Anderzijds heb je de strakkere look die parket en laminaat aanbieden, bovendien zijn die vloeren net nog iets gemakkelijker aan te leggen. Zulke vloeren kunnen erg extreem variëren in prijs, en er is een enigszins beperkt aanbod in kleur, omdat je natuurlijk nog altijd over hout spreekt. Als je voor de échte houtlook wil gaan is dit uiteraard een ideale optie, maar wie meer vrijheid wil, kan ook een andere weg inslaan.

Epoxy gietvloeren aanleggen

Gietvloeren worden op een ondervloer gegoten en bieden een strakke, effen afwerking. Naast betonnen gietvloeren, die soms wel als kleurloos en kil ervaren kunnen worden, hebben epoxy gietvloeren veel opties qua kleur en materiaaleigenschappen. Zo voelt een epoxy gietvloer een stuk warmer en zachter aan dan een betonnen vloer. Bovendien kunnen kleuren een grote rol spelen in hoe de sfeer in de kamer aanvoelt. Wil je het gemak en de effen afwerking van een gietvloer combineren met een bepaalde look? Dat kan, dankzij de texturen die verwerkt kunnen worden in een gietvloer, zoals bijvoorbeeld de houtlook.