De beste kooimaaier voor je gazon kiezen

Cipres

Heeft u wel eens gedacht om een kooimaaier te kopen? Een kooimaaier is een populair type grasmaaier, wat door veel mensen gebruikt wordt om hun gazon strak te houden. Echter er is ontzettend veel keuze op het gebied van kooimaaiers. Er zijn namelijk veel aanbieders met verschillende merken en prijzen. In dit artikel gaan we twee verschillende aspecten bespreken, die jou kunnen helpen bij het kiezen van de juiste kooimaaier.

Doel van de kooimaaier

Het eerste waar je over na moet denken is waar je de kooimaaier voor wil gebruiken. Ga je het gebruiken voor het maaien van grote oppervlakte gras? Dan is een kooimaaier van hogere kwaliteit belangrijk. Ga je het echter gebruiken voor een klein stukje gras in bijvoorbeeld je voortuin, dan is dat niet zo van belang. Kooimaaiers verschillen van elkaar in aantal messen. Een kooimaaier maait namelijk het gras met messen. Een standaard kooimaaier bevat 5 tot 6 messen, maar het zijn ook exemplaren met 10 tot 12 messen. Afhankelijk van waar je de kooiermaaier voor wil gebruiken, kan je een exemplaar kiezen voor jouw situatie. 

Merk van de kooimaaier

Ten tweede verschillen kooimaaiers van elkaar door het type merk. Sommige merken staan erom bekend om kooimaaiers te leveren die lang meegaan. Andere merken zijn weliswaar goedkoper, maar hun kooimaaiers zijn ook van mindere kwaliteit en gaan minder lang mee. Bij veel aanbieders, als Milati, zijn er verschillende merken voor kooimaaiers te koop. Stel je gebruikt de kooimaaier maar eens in de zoveel tijd, dan is het helemaal niet erg om een goedkoper exemplaar te kopen. Dat schilt immers een hoop geld! Wil je de kooimaaier echter veelvuldig gebruiken, dan is het verstandiger om er één te kopen van een beter merk. Als laatste is natuurlijk ook altijd nog een optie om een tweedehands kooimaaier te kopen. Deze zijn vaak nog in goede staat en je betaalt maar een fractie van de prijs van een nieuwe kooimaaier.