Beton Ciré – De nieuwe manier om je vloeren te vernieuwen

Als je overweegt je vloeren te renoveren, ben je misschien de term “beton ciré” tegengekomen en vroeg je je af wat dat is. Beton ciré (uitgesproken als “seer-ay”) is een soort vloerbedekking die de laatste jaren steeds populairder is geworden. Het wordt gemaakt door een dunne laag beton op je bestaande vloer aan te brengen en die vervolgens te polijsten tot een hoge glans. Beton ciré met industriële look is trouwens één van de meest gekozen varianten tussen alle mogelijkheden.


De voordelen van beton ciré vloeren

Er zijn veel voordelen verbonden aan het kiezen van beton ciré voor je vloeren. Allereerst is het extreem duurzaam. In tegenstelling tot andere soorten vloeren kan beton veel slijtage verdragen. Slijtvaste betonstuc wordt ook wel eens gebruikt om beton ciré te beschrijven. Daarnaast is het ook gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. En omdat het zo dicht is, absorbeert het geen geluid zoals lichtere materialen dat doen, waardoor het ideaal is voor huizen met kinderen of huisdieren.

Een ander groot voordeel van beton ciré is dat het zeer aanpasbaar is. Je kunt kiezen uit een groot aantal kleuren en afwerkingen om precies de uitstraling te creëren die je voor je huis wilt. En als je ooit genoeg krijgt van het uiterlijk van je vloeren, kun je ze gewoon overspuiten om ze een nieuw leven te geven.

Conclusie

Als je overweegt je vloeren op te knappen, is beton ciré zeker het overwegen waard. Het is duurzaam, gemakkelijk te onderhouden en zeer aanpasbaar. Bovendien kan het je huis een moderne en stijlvolle uitstraling geven die nooit uit de mode zal raken.