Alles over de Bouw-Handel lichtkoepel

bouw-handel lichtkoepel

Een tijdje geleden was ik op zoek naar een nieuwe dakkoepel. Mijn oude koepel vertoonde langzaam maar zeker wat kuren en voordat het te laat was besloot ik om hem te vervangen. Op internet vond ik Bauw-Handel.nl, een online winkel met meer dan genoeg koepels om uit te kiezen. Ik was enigszins overdonderd door het Bouw-Handel lichtkoepel assortiment en wist niet precies welke ik moest kiezen. Ik was tevreden met mijn oude, maar ik had geen idee van welke materiaal die was of hoe goed hij isoleerde. Ik heb daarom contact opgenomen met de servicedesk van Bouw-Handel en een afspraak gemaakt om even langs te komen en diverse koepels te gaan bekijken. En dat kan ik je aanraden, want ik ben erg goed geholpen door de deskundige medewerkers. Woon je echter niet dicht in de buurt? Geen probleem, want hieronder zal ik je kort informeren over de diverse soorten van de Bouw-Handel lichtkoepel!

koepels

Polycarbonaat of acrylaat?

Polycarbonaat en acrylaat zijn misschien op het oog moeilijke termen. Daarom probeer ik je snel en simpel uit te leggen welke eigenschappen beide materialen bezitten. Polycarbonaat en acrylaat zijn beiden kunststoffen, waarbij polycarbonaat iets harder en steviger materiaal is en iets minder warmte doorlaat. Acrylaat is daarentegen wat helderder en laat over het algemeen wat meer licht door.

Naast de keuze aan materiaal, kun je ook nog kiezen uit een aantal wanden. Een enkelwandige dakkoepel laat weliswaar erg veel licht door, maar isoleert veel minder goed dan een dubbelwandige koepel. Je kunt dan ook stellen dat een dubbelwandige koepel beter geschikt is voor woonruimtes en de enkelwandige koepel voor niet geïsoleerde vertrekken. Ik hoop je hier in ieder geval voldoende mee geïnformeerd te hebben, zodat je een goede keus kunt maken!

dakkoepel